Individuele leefstijlcoaching

Gezonder leven is gelukkiger leven

Individuele coaching

Vitaliteit

Goed voor jezelf zorgen

De kern van je beter voelen, zit in goed voor jezelf zorgen. Als je dat niet doet dan ben je aan het overleven en je systemen aan het uitputten. Ontspanning vinden lukt dan niet meer wat de uitputting weer groter maakt. Je energieniveau zakt, je gezondheid wordt minder en vroeg of laat krijg je te maken met lichamelijke klachten. Als je goed voor jezelf kunt zorgen kun je tegenslagen beter aan. Dan voel je dat je jezelf onder alle omstandigheden kunt helpen. Dat geeft ontspanning, daar ontstaat vertrouwen en een positieve houding. Je lijf gaat beter werken en je voelt je vitaler. Je immuunsysteem werkt beter, je voelt meer positieve ervaringen en dingen zitten mee in plaats van tegen. En als er dan toch iets niet goed zit, dan voel je dat en heb je de energie om er wat aan te doen.

Vie Individuele Leefstijlcoaching

Vie werkmodel

Duwtje in de rug

Dit klinkt allemaal simpel maar de meeste mensen hebben een duwtje in de rug en wat extra kennis nodig om dit op een prettige manier in gang te zetten. VIE heeft een methode ontwikkeld die je dat duwtje geeft.

In de gesprekken staat voorop dat we de verschillende aspecten in je leven onder de loep nemen. Je kunt namelijk nooit één schuldige aanwijzen als oorzaak van stress, overgewicht of een gevoel van onbehagen. Voor de lange termijn heeft het niet veel zin om je alleen te richten op je hormoonhuishouding, of op superfoods (die overigens niet bestaan). Het gaat om de balans op allerlei vlakken. Je omstandigheden, je voeding, je sociale leven, gewoontes, slaap, beweging en hoe je omgaat met (ont)spanning. In kleine stapjes ontdekken we waar voor jou een duurzame verandering mogelijk is.

En het allerbelangrijkste: veranderen is altijd maatwerk. We gaan op zoek naar de veranderingen die bij jou passen en naar jouw manier van veranderen. Wat voor de een werkt, kan voor de ander geen fijne methode zijn. Hoe fijn is het als je erachter komt wat voor jou werkt zodat je het daarna altijd zelf kunt toepassen als je even terugvalt.
Met als resultaat dat:

  • je meer energie hebt en je vrolijker voelt;
  • je kans op een langer leven met een betere kwaliteit toeneemt;
  • je minder vatbaar bent voor vele ziekten en virussen;
  • je meer productiviteit en kwaliteit kunt laten zien;
  • je zelfvertrouwen toeneemt;
  • je uitstraling verbetert;
  • je eventueel minder medicijnen hoeft te gebruiken.

Eerst kennismaken:

In het kennismakingsgesprek ontdekken we of mijn manier van werken bij je past. Ik gebruik diverse methoden die we naar behoefte kunnen inzetten. In elke bijeenkomst krijg je praktische tips mee die je meteen in de praktijk kunt brengen. Het traject duurt ongeveer 4 tot 6 maanden met twee terugkom-momenten in dat jaar. Uiteraard is uitbreiding van dit pakket mogelijk. De locatie bepalen we in overleg.

Tegemoetkoming in de kosten

Wat zijn de mogelijkheden?

  • Verzekeraars kennen een (aanvullende) vergoeding voor leefstijlcoaching of voedingsadvies Informeer bij je eigen zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor een eventuele (gedeeltelijke) vergoeding.

  • Vaak is een gezonder leven in meer of mindere mate gekoppeld aan werk. Je werkgever is ook gebaat bij een fitte, gezonde medewerker waardoor steeds meer werkgevers zijn die leefstijlcoaching voor hun medewerkers vergoeden. Er bestaan subsidies die je werkgever hiervoor kan aanvragen. Het is dus de moeite waard om dit te bespreken met je werkgever of met de HR-adviseur in jouw organisatie.

  • Vanaf december start VIE ook met het COOL-programma. COOL staat voor COaching Op Leefstijl. COOL is een groepsprogramma gecombineerd met individuele gesprekken, een zogenaamde gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). COOL zit in het basispakket, zonder gevolgen voor het eigen risico. De eerste stap zet je via je huisarts of met een email aan VIE. Meer informatie vind je op www.leefstijlinterventies.nl.
Neem contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.
Cool programma 4
Scroll naar top