Vie Gezonder leven

Gezonder leven is gelukkiger leven

Over Vie

La vie en rose

Het rooskleurige leven

VIE is afgeleid van het woord Vitaliteit dat Levenskracht betekent. De rand om het logo van VIE staat voor de hobbelige weg die we soms moeten bewandelen op weg naar de momenten met een gouden randje… C’est la vie… Daarnaast symboliseert de rand ook de afdruk van een koffiekopje; het gevoel van ontspanning, laagdrempeligheid en een moment voor jezelf. Precies de sfeer die VIE nastreeft.

In onze maatschappij kun je het gevoel krijgen dat een gelukkiger leven alleen te bereiken is met grote veranderingen of door je te richten op één aspect van je leven, bijvoorbeeld je voeding of je hormonen. VIE streeft naar veranderingen die betrekking hebben op je gezondheid in zijn geheel, in kleine haalbare stappen die blijven. Alle kleine stapjes samen maken de volgende veranderingen steeds een beetje makkelijker. Daarbij kijken we naar alle aspecten van je leven.

VIE is opgericht door Mischa van Jaarsveld, gecertificeerd leefstijlcoach en docent Human Resource Management op Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch.

“Al op jonge leeftijd heb ik geleerd dat gezondheid je meest kostbare bezit is. In ons gezin van vijf zijn mijn ouders en mijn zusje te jong overleden aan nare ziektes. Daarmee werd het besef dat je donders goed voor jezelf en je gezondheid moet zorgen een rode draad in mijn leven. Gaandeweg leerde ik ook dat dit laatste heel lastig kan zijn. Voor mijzelf en voor anderen. Ik merkte dat hoe beter ik voor mezelf zorgde, hoe makkelijker de volgende stappen werden doordat ik meer en meer energie en motivatie kreeg. En nog wat later leerde ik dat ik mensen kan helpen door ze letterlijk en figuurlijk in beweging te zetten. En daar ontstond VIE.  

Mijn kennis en ervaring heb ik opgebouwd als HR-medewerker en als docent/coach bij Avans Hogeschool. Ik heb een master strategisch HRM, aangevuld met gecertificeerde Hbo-opleidingen op het gebied van vitaliteit en leefstijlcoaching. Door mijn werk als docent en als moeder van twee pubers, heb ik veel ervaring met en liefde voor het coachen van jongeren en jongvolwassenen”.

VIE geeft je inzicht maar jij bent de expert. Wij verwachten eerlijkheid van jou, jij mag verwachten dat bij ons niets gek is. We oordelen niet, we lopen gewoon met je mee en delen onze kennis die gebaseerd is op wetenschap niet op hypes. Jij blijft de expert op het vlak van jouw lijf. Jij gaat ontdekken wat bij jou werkt en wij maken je daarvan bewust. De vorderingen zullen we tussentijds meten.

Ons lichaam is zo oneindig intelligent gebouwd alleen werken we het wonder van ons lichaam af en toe een beetje tegen. VIE helpt je om je zelfherstellende vermogen terug te brengen.

VIE heeft een netwerk van experts die op verschillende gebieden vakkundig zijn en die, als daar behoefte aan is, op een of meer momenten in het traject ingezet kunnen worden.

  • Astrid van Jaarsveld: expert op het gebied van een vegetarisch en/of veganistisch voedingspatroon 
  • Een netwerk van psychologen in de omgeving voor eventuele doorverwijzingen.

VIE staat voor:

  • kennis gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek (dus niet op trends en hypes);
  • een nuchtere en reële kijk op het leven en op verandering;
  • perfect wordt het nooit maar beter kan het altijd;
  • blokkades bij jezelf herkennen en benoemen;
  • een directe aanpak maar altijd vanuit oprechtheid en de passie om iemand te helpen;
  • de verantwoordelijkheid niet overnemen maar je leren deze verantwoordelijkheid zelf te pakken;
  • humor en een luchtigheid die helpt om als het nodig is te kunnen relativeren.
Scroll naar top